ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΜΟVEMENT THERAPIST

 

 

ANTΩΝΙΟΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

***************************


 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

 

 

΄Ασκηση 1. Στάση τεντώματος της γάτας.
Ελάτε στα γόνατα και φροντίστε να είναι ελαφρώς ανοικτά. Γείρετε μπροστά και τοποθετήστε τις παλάμες στο πάτωμα κάτω από τους ώμους με τα δάκτυλα να κοιτάζουν προς τα εμπρός. Οι παλάμες πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία με τα γόνατα, ενώ τα μπράτσα και οι μηροί πρέπει να είναι κάθετα στο πάτωμα. Εισπνεύστε, σηκώστε το κεφάλι και ταυτόχρονα τραβήξτε τους γλουτούς προς τα πάνω , κυρτώστε την σπονδυλική σας στήλη, ώστε η πλάτη και η μέση να κατέβουν προς τα κάτω. Διευρύνετε πλήρως την κοιλιά και γεμίστε τους πνεύμονες με όσο περισσότερο αέρα γίνεται. Κρατήστε την αναπνοή για 3 δευτερόλεπτα . Εκπνεύστε και κατεβάστε το κεφάλι φέρνοντας το σαγόνι προς το στέρνο, συσπάστε την κοιλιά και τραβήξτε προς τα μέσα τους γλουτούς ώστε η σπονδυλική στήλη να τεντώσει προς τα επάνω. Το κεφάλι τώρα βρίσκεται ανάμεσα στα χέρια, κοιτάζοντας προς τους μηρούς και οι ώμοι είναι καλά τεντωμένοι προς τα επάνω . Κρατήστε την αναπνοή για 3 δευτερόλεπτα εντείνοντας την κάψη της σπονδυλικής στήλης και την κοιλιακή σύσπαση. Αυτό είναι ένας γύρος. Κάντε 5 ως 10 γύρους .Προσπαθήστε να κάνετε τις κινήσεις αναπνέοντας όσο πιο αργά γίνεται.

Οφέλη
 Οι γυναίκες που υποφέρουν από ανωμαλίες της εμμήνου ρήσεως θα βρούν πολύ ωφέλιμη αυτή την άσκηση. Μπορείτε να την κάνετε για ανακούφιση από τις κράμπες της εμμήνου ρήσεως . Γίνεται με ασφάλεια μέχρι τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης, όμως η σύσπαση της κοιλιάς πρέπει να αποφεύγεται μετά τον τρίτο μήνα. Επίσης αυτή η άσκηση βελτιώνει την ευλυγισία του λαιμού, των ώμων και της σπονδυλικής στήλης.

Ενδείκνυεται και για άντρες που κάνουν καθιστική εργασία.

 

FOR ENGLISH VERSION OF THIS SITE

 PUSH "ENG" LANGUAGE.

WELCOME

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ !

********************************** 

 

ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η κινησιοθεραπεια είναι μια σύγχρονη ειδικότητα του παραϊατρικού κλάδου η οποία επικεντρώνεται στην υποστήριξη της καλής φυσικής κατάστασης του σώματος και γενικότερα επιδιώκει την κατα δύναμη αντιμετώπιση διαφόρων μυοσκελετικών παθήσεων.
Ο ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, είναι ο επαγγελματίας που με φυσικά μέσα και τεχνικές θα εξασφαλίσει την ομαλή αποκατάσταση προβλημάτων, τα οποία προέρχονται από ασθένειες, ειδικές παθήσεις και ατυχήματα και θα συμβάλλει στην ένταξη του ατόμου στο κοινωνικό περιβάλλον.

Το επάγγελμα αυτό απαιτεί γνώσεις φυσιολογίας, ιατρικές γνώσεις και πάνω απ' όλα την έμφυτη ανάγκη της προσφοράς και της υποστήριξης σε άτομα που χρειάζονται ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ στήριξη.


 

ΣΥΝΤΟΜΟ     ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    

Γεννήθηκα στις ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ που βρίσκονται στο Νομό Φθιώτιδας πριν από 33 χρόνια.

 

Από μικρός ασχολήθηκα με τον Αθλητισμό.

Κολύμβηση, Ενόργανη Γυμναστική, Στιβος,

 Πιγκ-πογκ, Ποδόσφαιρο, Τέννις, Fitness.

Ασχολούμενος πάρα πολλά χρόνια  με όλα αυτά τα αθλήματα και κάνοντας ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, 

σε μερικά εξ' αυτών ,

έβλεπα αρκετούς τραυματισμούς, απλούς αλλά και πιο σοβαρούς,

κατά την διάρκεια των Προπονήσεων και των Αγώνων.

Τότε ήταν που πήρα την μεγάλη απόφαση να σπουδάσω κάτι που θα αποτελούσε σταθμό ΚΑΡΙΕΡΑΣ και ΑΦΟΣΙΩΣΗΣ στην ζωή μου

Με την εισαγωγή μου στο τμήμα ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ σε μια από τις καλύτερες ιδιωτικές σχολές υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης στην Αθήνα,άρχισα να ανακαλύπτω την αξία να μαθαίνεις πράγματα, τεχνικές, τρόπους  που χρησιμεύουν στην ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Αποφοίτησα πρώτος με την υψηλότερη βαθμολογία ,επί των συ-σπουδαστών μου, δίνοντας βέβαια μεγάλο αγώνα, στο  να το επιτύχω και να  ανταπεξέλθω  παίρνοντας  όσο το δυνατόν περισσότερες Ιατρικές γνώσεις επί του αντικειμένου.

Σε αυτό βοήθησε όμως  η αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη απ' όλο το ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, από τον Διευθυντή εως και την  κάθε απλή γραμματέα  που με την ΕΥΓΕΝΕΙΑ που τους διακρίνει  ήταν δίπλα μου, με το να με ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ - ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ και να μου παρέχουν οτιδήποτε χρειαζόταν σε κάθε μου βήμα προς την επαγγελματική  κατοχύρωση και αποκατάσταση!

Στην Ολυμπιάδα που έγινε στην ΑΘΗΝΑ 2004 μου δόθηκε μια μεγάλη ΕΥΚΑΙΡΙΑ  να  βρεθώ με την ιδιότητα του ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗ δίπλα σε μεγάλους-  απ' όλο το κόσμο- αθλητές, παρέχοντας ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

Σε αυτό όμως που ιδιαίτερα θα ήθελα να σταθώ είναι στο γεγονός, ότι στη ΠΑΡΑΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004 για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, μου έκαναν την μεγάλη τιμή -οι Υπεύθυνοι επίβλεψης των Ιατρικών και Παρα- Ιατρικών  Παρεχομένων Υπηρεσιών -  βλέποντας την επαγγελματική και προσωπική ακεραιότητα

επί του  έργο, να μου κάνουν την πρόταση, να αναλάβω ως LEADER (Αρχηγός) και να είμαι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ

στο να καθοδηγώ τα Άτομα και  τις Κινησιοθεραπευτικές ενέργειες αυτών  προς τους Παραλυμπιονίκες.

Με το πέρας της Ολυμπιάδας βραβεύτηκα παίρνοντας το ΔΙΠΛΩΜΑ της  ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΜΑΛΑΞΗΣ.

Αποφοιτώντας από την Σχολή επεδίωξα αμέσως να κάνω την πρακτική μου εξάσκηση ή οποία έλαβε χώρα στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ στο τμήμα ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ και έπειτα στο ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.

Τελειώνοντας από εκεί έφυγα για  Αμερική καταφέρνοντας  να πάρω και το Δίπλωμα ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΩΝ ενώ στην Αυστρία εντάχθηκα τους καλοκαιρινούς μήνες στο Νοσοκομείο του ΛΙΝΤΣ κάνοντας εξιδίκευση στο Τμήμα

 "Κινησιοθεραπευτικής αγωγής ατόμων

με ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ "

(Ρευματοειδή αρθρίτιδα - Σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α. )

Το Καλοκαίρι του 2009 μου έκαναν επίσημη πρόταση μόνιμης συνεργασίας και ένταξης στην Ομάδα Ειδικών Κινησιοθεραπευτικής Αγωγής στην Κρατική Κλινική  του MELK - AUSTRIA, πρόταση που δεν μπόρεσα να αποδεχτώ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .....

ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΓΙΝΟΜΑΙ  και όσο περισσότερη ΓΝΩΣΗ  κατέχω, ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ και ΚΑΛΥΤΕΡΑ  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΤΑΣΤΑΣΗ!

 Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ 1(ΜΙΑ).........

                                                     ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ!

                                                           ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!